дик
Предвремени Парламентарни и Претседателски избори 2014

ИНТЕРАКТИВНА МАПА

Прогрес на резултати за Македонија

can

Ѓорге Иванов

55 пратеници

Гласови

| %* | %**

can

Иљаз Халими

Група избирачи

Гласови

| %* | %**

can

Стево Пендаровски

38 пратеници

Гласови

| %* | %**

can

Зоран Поповски

Група избирачи

Гласови

| %* | %**

*Процент од запишани избирачи во Избирачкиот список (Член 120 од Изборниот законик)
**Процент од избирачи кои гласале во избирачките места од кои пристигнале податоци
Неважечки гласачки ливчиња
Неупотребени и непроцесирани гласачки ливчиња